Nordic BIM Group förvärvar Anavitor

Nordic BIM Group förvärvar vårt egenutvecklade miljöberäkningsprogram Anavitor. Affären innebär ett riktigt lyft för programmet och blir starten på ett mycket intressant samarbete mellan våra företag.

Anavitor står inför stora förändringar och det kommer erbjudas fler möjligheter att räkna på klimat och miljöpåverkan i byggprojekt. En spännande funktion är att Anavitor kommer finnas tillgängligt inuti BIM-verktyget Archicad. Därmed gör vi det mycket enklare för användarna att arbeta vidare med underlagen som redan finns tillgängliga i Archicad. Allt för att arbetet med klimatdeklarationer och vidare beräkningar skall kunna dra nytta av projektets befintliga data. Anavitor hanterar alltifrån enklare klimatberäkningar till fullständiga LCA-rapporter och klimatdeklarationer.

Anavitor kommer även att bli helt webbaserat, få ett nytt gränssnitt och ny modern design. Vi kommer fortsätta med utvecklingen och ser fram emot många givande projekt tillsammans med Nordic BIM Group.

Jörgen Nylund, CEO för Nordic BIM Group, säger “samarbetet med Informationsbyggarna AB passar mycket bra, inte bara för LCA, utan även för deras BIM-kunskap och kapacitet på den marknad vi båda verkar på. Anavitor blir ett perfekt komplement till DesignLCA som vi redan använder idag. De löser olika behov för olika skeden i värdekedjan.”

Om Nordic BIM Group

Nordic BIM Group är ett mjukvaru- och konsultföretag som specialiserat sig på att ge företag en digital fördel genom att anpassa BIM- och PropTech-produkter till nordiska marknadsförhållanden. Visionen är att vara en betydande bidragsgivare till en hållbar bygg- och fastighetsbransch Nordic BIM Group har cirka 60 anställda i Norge, Sverige och Finland. www.nordicbim.com

Nordic BIM Group är en nordisk distributör av Archicad, Solibri och TwinView. Dessutom utvecklar vi även BIM Intellectual Property Rights. Koncernen har kontor i Helsingfors, Oslo och Stockholm. Nordic BIM Groups omsättning är ca. 20 miljoner euro. Nordic BIM Groups majoritetsägare är Evolver Equity www.evolverequity.com